söndag 25 april 2010


Igår åkte jag och Karthika till Melaka, en stad ute vid kusten som också är unesco-klassad. Det var hit som de första kolonisatörerna kom, i form av portugiser, på 1500-talet. Ungefär 100 år senare kom holländarna och använde staden som en strategisk hamn för krydd- och kruthandel med hela Asien. På 1800-talet erövrade engelsmännen staden och det var då en huvudhamn för Ostindiska kompaniet. Japanerna erövrade staden, liksom resten av Malaysia under andra världskriget och 1946 blev landet och staden slutligen självständigt.
Melaka bjuder med andra ord på mycket historia och hamn. Numera finns nästan ingen handel kvar i staden, något som tagits över av Singapore. Däremot var det mysigt att komma ut vid havet och känna historiens vindslag. Ett väldigt lugnt tempo i jämförelse med KL och Singapore. Nästan inga västerlänningar. En trevlig dagsutflykt helt enkelt.

3 kommentarer:

  1. så vackert där ser ut. Du har hittat både hibiskus och blomma för dagen i jätte exemplar. Vi hade en dagsutflykt till Danmark igår. Hoppas allt är bra med dej. många KRAMAR från mamma

    SvaraRadera
  2. Vad härligt med utflykt! Jag var i Skrylle, räknas det? Hoppas helgen var grym annars!

    Massa kramar!

    SvaraRadera
  3. Alla dagsutflykter räknas! Inre som yttre ;)

    SvaraRadera